Grovplanering h.t 2021 - v.t 2022

 

Förskolan Lille Katt Grovplanering H:T 2021 - V:T 2022

 

 

 

Barnen på Lille Katt är indelade i två olika grupper som heter Ugglan (barn 1-2 år) och Svalan

 

(barn 3-6 år). För närvarande är barnen i Svalan 3-5 år. Dessa grupper har varsin samling för att barnen skall kunna öva på sånger, lekar, turordning, bokstäver, siffror och allt möjligt annat på sin nivå. De har även aktiviteter under veckan på sina Temadagar i hel eller halvgrupp.

 

 

 

Det är viktigt att barnen är i tid på förskolan på temadagar så de inte missar undervisning, skapande eller lek i sitt tema.

 

 

 

Ugglan har sina Temadagar på torsdag och fredag kl. 9.00

 

 

 

Svalan på måndag och tisdag kl. 9.00

 

 

 

På vårt Tema arbetar vi f.n. med boken ”Petter och hans 4 getter”. Den behandlar vänskap, samarbete m.m. Vi har planerat att få in även matematik, naturkunskap och uppdrag bl.a. i temat.

 

 

 

Barnen kommer också fortsatt att tvätta händerna noga flera gånger under dagen, likaså när när de kommer till förskolan på morgonen vilket också är enligt riktlinjerna från FHM.

 

 

 

Under teman, samlingar m.m kommer vi att väva in Förskolans Läroplan, Lpfö-18 som vi arbetar efter. Denna hittar ni på Skolverkets hemsida, Skolverket.se för att läsa eller trycka ut.

 

 

 

Onsdagar kl. 9.00 har vi utedag då vi går till en lekpark eller annat område utomhus. Det är då viktigt att barnen är på förskolan senast kl.9.00 med alla ytterkläder klara om det behövs. Så att vi hinner gå iväg innan lunchen.

 

 

 

På höstterminen kommer vi inte att åka iväg som vi brukar på Utflykter till museer, Skansen, biblioteket eller teater som vanligt och detta helt beroende på den rådande Covid-19 pandemini. När den situation förändras och smittan minskar betydligt ute i samhället kommer vi givetvis att återuppta våra Utflykter då vi åker iväg igen på olika spännande och intressanta utflyktsmål..

 

 

 

Vi har samlingar tre dagar i veckan måndag, tisdag och torsdag i respektive grupp Ugglan och Svalan. Vilken leds av en pedagog och barnen har då undervisning i matematik, alfabetets bokstäver, sånger, ramsor och lekar m.m.

 

 

 

fredagar har barnen rörelse genom Rörelselek och/eller Mini-rörisgympa. På rörelselek använder vi sånger och rörelser från vår Lärplatta (Ipad) och Mini-rörisgympa är Friskis och Svettis barngymnastik på cd med pigga sånger och musik och en röst som ger instruktioner till rörelserna. Vi avslutar med vila på en kudde i några minuter med lugn musik för att varva ner.

 

 

 

Tyra-appen som alla föräldrar har tillgång tillär också barnens portfolio där ni kan trycka ut bilder på en skrivare för att följa barnens utveckling och dagar på förskolan. Pedagogerna dokumenterar samlingar, teman och utflykter m.m. och lägger in dessa på Tyra-appen. På den appen kan ni även hålla kontakt med pedagogerna på förskolan som ansvarar för ert barns grupp. För Ugglan: Anette, För Svalan: Henrietta. Även övriga pedagoger på förskolan samt huvudmannen Irma kommer att använda Tyra. Om behöver ytterligare information så vänd er gärna till oss pedagoger.

 

Med vänliga hälsningar Henrietta och övriga pedagoger på förskolan.

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

11.09 | 15:42

Hej vill ansöka om att få jobba där 072 5825473

...
05.12 | 11:39

Jätte fint

...
05.12 | 11:38

Fint

...
06.05 | 21:36
Hem har mottagit 6
Du gillar den här sidan