Grovplanering h.t 2019 - v.t 2020

Förskolan Lille Katt Planering h.t 2019 – v.t 2020

Barnen på lille Katt är indelade i två olika grupper som heter Ugglan (barn 1-2 år) och Svalan (barn 3-6 år). Dessa grupper har varsin samling för att barnen skall kunna öva på sånger, lekar, bokstäver och siffror mm. på sin nivå. De har även aktiviteter under veckan i sina Temadagar i hel eller halvgrupp Ugglan har sina Temadagar torsdag-fredag.

Svalan har sina Temadagar i hel eller halvgrupp måndag och torsdag. Det är därför viktigt att barnen är på förskolan senast kl. 9.00 dessa dagar så de inte missar sina aktiviteter. Ugglan har sina Temadagar på tisdagar och fredagar kl 9.00. På onsdagar har vi även en gemensam sångsamling med Ugglan och Svalan.

Vi arbetar med temaveckor om 1-2 veckor i taget. Vi kommer därmed att arbeta med t.ex. skapande under en till två veckor. Barnen kommer då att ha en inneförmiddag i veckan då de arbetar med det aktuella temat i sina grupper. På onsdagar har vi uteförmiddag då vi går på promenad till en annan lekpark, till skogen eller biblioteket i Täby Centrum. Det är viktigt att barnen är på förskolan senast kl.09:00 på onsdagar så barnen inte behöver stå och vänta på någon.

Utflykter: Vi kommer även att ha längre utflykter under terminen, minst en gång per månad.T har vi exempelvis varit på 4 H gård, Naturhistoriska Riksmuseet, Skansen och till Kokkolokkoskogen där vi åt lunch. Har ni något tips om ett bra utflyktsmål så berätta gärna för oss om detta.

Vi kommer att fortsätta med ”mini-röris” och rörelselek, och det har barnen på fredag fm. Ugglans ”Rörelselek” för barn 1-2 år, innehåller sånger och rolig musik att röra sig till. Ugglans 2- åringar kommer även vid lämpliga tillfällen ha gympa med ”Mini-röris”

”Mini-röris” är ”Friskis och Svettis” gympa program för barn med mycket pigg musik och roliga rörelser.

Svalan barn 3-6 år kommer också att ha både olika rörelselekar och ”Mini-röris”.

Vi fortsätter vårt arbete med Portfolio men nu i Tyra-appen, där ni kan följa barnen under veckan. Vi lägger in bilder, på barnens lek, aktiviteter och teman. Vi kommer att ha kvar barnens pärmar men nu kommer de att användas för att ha bilder på sin familj samt för barnens skapande.

Om ni har några tankar och funderingar eller vill ha ytterligare information om hur vi kommer att arbeta, så vänd er gärna till oss pedagoger på förskolan.

Hälsar Henrietta och de andra pedagogerna.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

11.09 | 15:42

Hej vill ansöka om att få jobba där 072 5825473

...
05.12 | 11:39

Jätte fint

...
05.12 | 11:38

Fint

...
19.04 | 01:01
Grovplanering har mottagit 1
Du gillar den här sidan