Förädrarmöte

Månadsbrev september 2019 Förskolan LilleKatt

Så har teminen startat och vi har börjat med vårt tema för läsåret 2019-20 och som är sagor. Och sagan vi kommer att arbeta med i huvudsak är ”Saga om Vanten” Vi kommer även att arbeta med ”Bishops 6 matematiska aktiviteter” och väva in dem i vårt sagotema och vid andra aktiviteter och samlingar. Du hittar mer information om vår planering och om Alan Bishop under fliken ”Tema”.

Hittills har barnen lekt och tappat vantar, letat vantar i olika storlekar i skogen och målat runtomkring laminerade vantar. Vi mätte även hur många klossar, kaplastavar lång barnens och pedagogernas händer var och vilka skillnader det fanns i antal. Vi har också samtalat om hur det kan kännas att tappa, förlora någonting och att man blir glad om man hittar det igen. Gubben hade med sig en hund i skogen och vi har tittat på olika hundraser och samtalat om vilka barnen känner igen och har sett, och även vilken barnen tycker är finast. Sedan har vi lekt ”Gömma hunden”, med fågel, fisk eller mittemellan med en bjällra för det barnet som gömt hunden. Sedan har även en liten skogsmus nu flyttat in i vanten och vi använder oss både av flanobilder och en sydd vante med leksaksdjur som flyttar in i vanten. Allt för att ha ett konkret material till sagan så den blir mer levande för barnen. Vi har även tittat på Youtube filmer på riktiga möss, hur de låter och ser ut. Vi samtalade om var mössens öron sitter, och barnens. Vi mätte hur långa svansar barnen skulle ha om de vore möss och lekte leken ”Fånga svansen” till musik. Vi har också målat runtomkring hundar och vantar och möss.

Detta var i stora drag det vi har arbetat med under september med ”Sagan om vanten”.Svalan har även arbetat med Bishopaktiviteter med att göra diagram över antalet geometriska figurer och hitta dessa former i rummet omkring oss, som fönster, lampor mm.

Mvh Henrietta och övriga pedagoger

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

11.09 | 15:42

Hej vill ansöka om att få jobba där 072 5825473

...
05.12 | 11:39

Jätte fint

...
05.12 | 11:38

Fint

...
19.04 | 01:01
Grovplanering har mottagit 1
Du gillar den här sidan