Månadsbrev

Månadsbrev november 2019 Förskolan Lille Katt

I november har barnen arbetat med:

·         Naturkunskap : Svalanbarnen  studerade jordens insida, vi använde oss av en stor bok och lärplatta. Vi såg bilder på jorden och vulkaner i genomskärning och samtalade om att det är mycket varmt längre ner i jorden och att det är så varmt att sten flyter. Barnen studerade filmer från vulkanutbrott från Europa och Hawaii och såg rökmoln och vad som händer där lavan bryter fram.

·         Teknik: Vi åkte på utflykt till Tekniska museet och upptäckte alla aktiviterter som erbjuds där både Svalan och Ugglan, men på olika dagar.

·         Teknik: De äldsta Svalanbarnen byggde varsin vattenmätare av en stor petflaska. Barnen gjorde en mätskala som de använde sig av för att räkna ut mängden vatten i sin mätare när vi provade dem med praktiska försök.

·         Fysik: Ugglan arbetade med Fysik och undersökte statisk elektricitet. De gned ballonger mot filttyg och provade vad som hände. Barnens hår reste sig av eletriciteten som skapades av elektronflykten och ballongen kunde också sättas fast på väggen.

·         Fysik: Svalan arbetade med Friktion och undersökte vad som hände om de gned sina händer snabbt mellan varandra. Det alstras värme, friktion. Sedan provade de om det var någon skillnad om deras händer var intvålade. Då uppstår ingen friktion, och händerna blev inte lika varma märkte barnen.

·         Sång och musik: Barnen har varit på Allsångsteater i Tibblekyrkan. Mycket sång musik, rörelse och temat var Advent.

·         Matematik: Vi har arbetat vidare med Bishops matematiska aktiviteter både Ugglan och Svalan på samlingen.

·         Återvinning: Både Ugglan och Svalan har samtalat om återvinning och varför det är viktigt att återvinna. Och samtalat/läst en saga om detta. Barnen har sorterat papper, plast och metall i tre olika korgar. Och Svalan har även gått till återvinningsstationen och sorterat där.

·         Bokstäver, Abc och läsa sagor : Detta arbetar vi med på våra samlingar och under dagen på flera olika sätt.

November har varit en händelserik månad för barnen då vi har arbetat med många olika aktiviteter som har varit spännande för dem och de har visat stort intresse.

Med vänliga hälsningar Henrietta och övriga pedagoger.


Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Albin | Svar 05.12.2016 11.39

Jätte fint

Albin | Svar 05.12.2016 11.38

Fint

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

11.09 | 15:42

Hej vill ansöka om att få jobba där 072 5825473

...
05.12 | 11:39

Jätte fint

...
05.12 | 11:38

Fint

...
19.04 | 01:01
Grovplanering har mottagit 1
Du gillar den här sidan