Månadsbrev

Månadsbrev Förskolan Lille Katt mars 2019

 

I mars har barnen haft tema:

·        Svensk natur

·        Djur och kontinenter

·        Rörelse

·        Fossil och mineraler

Svalan arbetade med tema ”Svensk natur” på sin samling den 7/3-19.   Vi samtalade och tittade på Lärplattan på Norrlands skog, gruvbrytning, som vi får metaller av till bilar och hus bl.a, samt vattenkraftverken som ger oss elektriciteten. Sedan tittade vi på Skånes fält som ger oss mat och stränder där man kan bada, och detta gillade barnen särskilt.

Ugglorna studerade olika svenska djur och skogar på Lärplattan.

Tema ”Djur och kontinenter” där arbetade Svalanbarnen med att först studera världskartan och dess olika djur. Sedan valde barnen varsitt djur som de tyckte var särskilt intressant och därefter tittade vi på korta naturvideor på youtube om dessa djur. Vi avslutade med att barnen ritade av sina speciella djur.

Ugglan tittade också på olika djur världen runt.

Tema ”Rörelse så arbetade Ugglanbarnen med ett räknespel med en stor tärning. Barnen slog tärningen och hoppade sedan på lika många rundlar på golvet som tärningen visade. Kul och nyttigt för både kropp och huvudknopp!

Svalan gick till Mosstorpsparken och hoppade hopprep, spelade fotboll och lekte ”Följa John” där barnen sen turades om att leda.

Till sist arbetade barnen med Tema ”Fossil och mineraler”. Ugglanbarnen studerade olika sorters färgrika och intressanta stenar (se nedan),  med varsitt förstoringsglas.

Svalan arbetade 2 i taget som fossiljägare och letade med sked och pensel eftr äkta fossiler i en större låda med sand. Det var fossil av snäckor, bläckfiskar, bärnsten och en bit dinosauriebern. Barnen borstade bort sande från fynden med en pensel och sedan studerade de dem med varsitt förstoringsglas. Två andra svalor studerade mineraler med förstoringsglas. Stenar i många olika vackra färger och intressanta mönster. Bland annat turkoser, agat, ametist, obsidian,tigeröga, malakit, pyrit mfl.

Mvh Henrietta och övriga pedagoger.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Albin | Svar 05.12.2016 11.39

Jätte fint

Albin | Svar 05.12.2016 11.38

Fint

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

11.09 | 15:42

Hej vill ansöka om att få jobba där 072 5825473

...
05.12 | 11:39

Jätte fint

...
05.12 | 11:38

Fint

...
19.04 | 01:01
Grovplanering har mottagit 1
Du gillar den här sidan