Månadsbrev

Månadsbrev maj 2019 Förskolan lille Katt


I maj hade barnen tema:

·        Växter och odling

·        Rörelse

·        Vattenlek

·        Vattnets kretslopp

Under tema ”Växter och odling” sådde både Ugglan och Svalan blomsterfrö. Barnen lade själva i jord i krukorna. Sedan valde de av ca 8 olika blomfröer vilken blomma de tyckte bäst om och sådde dem.

Under tema Rörelse gick både Ugglan och Svalan på sina dagar till Mosstorpsparken och hade rörelse. Barnen arbetade med att använda tärningar och koner med siffror på och övade på detta sätt iäven med matematik förutom rörelse.

Vid tema Vattenlek arbeade de båda grupperna lite olika. Ugglans barn lekte med vattnet, några  badade i det och andra lekte och öste med vattnet och upptäckte vattnets egenskaper. Svalan utförde olika experiment med vatten och utforskade det på så sätt. Till sist arbetade barnen med tema Vattnets kretslopp och då tittade båda grupperna på en youtubefilm om ”Paxi och vattnets kretslopp” på Lärplattan. Båda grupperna utforskade is och arbetade med det. Svalan studerade även vattnets tre aggregationsformer, fast, flytnde och gas. Vi samtalade om flytande vatten, tittade på vattenångar  som avges när vattnet kokar och genom avdunstning, samt studerade frysskåpet och isbitar. Och vad som hände med isen, att den smälter vid rumstemperatur. Vi samtalade även om grundvatten och vattnets väg till och genom reningsverket.

 

Detta var den sista vårmånaden för det här året och vi hälsar de härliga sommarmånaderna välkomna.

Hälsar Henrietta och övriga pedagoger.

 


Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Albin | Svar 05.12.2016 11.39

Jätte fint

Albin | Svar 05.12.2016 11.38

Fint

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

11.09 | 15:42

Hej vill ansöka om att få jobba där 072 5825473

...
05.12 | 11:39

Jätte fint

...
05.12 | 11:38

Fint

...
19.04 | 01:01
Grovplanering har mottagit 1
Du gillar den här sidan