Månadsbrev


Månadsbrev maj och juni Förskolan Lille Katt 2021

 

I maj har barnen arbetat med att plantera frön. Vi har sjungit en rörelsesång som handlar

om hur ett frö växer och får en blomma. Sedan har barnen gått till fönsterkarmen och sett sina frön gro och bli större och större. Vi planterade Blåklint i olika kulörer som rosa, vinröd, rosa, vit och blå förstås, samt orange Ringblomma. Blåklinten växte upp jättefort det tog bara ett par dagar innan lite grönt tittade fram ur jorden.

 

Vi har även arbetat med finmotoriken och barnen har övat på att skriva siffror och bokstäver med både blyertspenna och tuschpennor. De arbetade också med att skriva sina namn efter förprickade bokstavslinjer.

 

I juni har vi varit ute mycket i det fina vädret efter den kalla månaden maj. Barnen har arbetat med Tema ”Återvinning” och de sorterade papper och plast och sedan gick vi till återvinningsstationen för att sortera i olika stora gröna plastlådor. Vi samtalade också om varför vi skulle sortera och hur det skulle bli om vi kastade allt som blev över efter maten    och frukt och annat vi använder på förskolan. Barnen tyckte att det skulle vara svårt att leka på gården om det var fullt med papper och plast överallt. De tyckte att det var bra att sortera allting så det var fint ute. Nästa gång vi kommer att ha temat nästa termin kommer vi att läsa en saga om ämnet och samtala om hur det blir i skog, luft och vatten för djuren och då även för människorna.

 

Nu avslutar vi vårterminen och vi återkommer med månadsbreven i slutet av augusti.

 Önskar  er alla en skön sommar.

 

Mvh Henrietta och övriga pedagoger på förskolan

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Albin | Svar 05.12.2016 11:39

Jätte fint

Albin | Svar 05.12.2016 11:38

Fint

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

11.09 | 15:42

Hej vill ansöka om att få jobba där 072 5825473

...
05.12 | 11:39

Jätte fint

...
05.12 | 11:38

Fint

...
06.10 | 20:44
Förädrarmötes info. har mottagit 3
Du gillar den här sidan