Månadsbrev


Månadsbrev februari och Mars 2021 Förskolan Lille Katt


Februari

I februari har barnen arbetat med Tema ”Alla Hjärtans dag” och övat sin finmotorik med att rita av, klippa och pilla med paljetter och lim och skapa vackra hjärtan i en färg de tycker om. De har även skapat fina hjärtan med glittriga piprensare och pärlor i vackra färger som vi satte snöre i och hängde upp.

 

Barnen har också vid flera tillfällen gått iväg till en lite större backe och åkt pulka i den fina snön och alla var jätteglada och pigga.

 

Ugglan arbetar med matematik på sina samlingar och har räknat prickarna på våra stora Legobitar och övat på hur siffrorna hur 1-5 ser ut. De sjunger klassiska barnsånger också på samlingen, en viktig grund i barnens sångskatt. Och de övar på hur barnens egen bokstav ser ut, och mycket mera.

 

På samlingarna arbetar Svalanbarnen med att känna igen och hitta sina namn, öva ABC, lära sig hur siffrorna 0-10 ser ut och heter och räkna samma på engelska. Vi leker  ”Hunden och benet och övar på att uppträda inför andra och avdramatisera detta. Vi sjunger också olika rörelsesånger då vi samtidigt övar grovmotoriken.

 

Snart kommer den första vårmånaden Mars och vi hoppas på lite sol och värme.

Mvh  Henrietta och övriga pedagoger Mars 2021 

 

I mars hälsade vi våren välkommen och hoppades på solsken och det blev en del fina dagar till pedagogerna och barnens glädje.

I mars har barnen arbetat med skapande.

Barnen , både Ugglan (barn 1-2 år) och Svalan (barn 3-6 år) har arbetat med papperstejp och flytande vattenfärg och skapade vackra målningar med klara färger i olika fält som bildades när barnen tog bort tejpen.

De arbetade med att skapa spegelvända bilder med flytande vattenfärg där de tryckte ihop pappret och en avbild trädde fram på andra halvan av pappret.

 

Svalanbarnen har varit i Kokkolokko-skogen och upplevt den och glada sprungit upp och ner och åkt kana på bergssluttningen. Vi har också sett snödroppar som envist har stuckit upp sina blomknoppar när det ännu var kallt.

 

Ugglan har gått till lekparken och till den lilla ”Indianskogen” som ligger en lagom promenadväg bort för små ben. Den är lagom stor och har fina utmaningar för de minsta.

 

På samlingen har Svalan arbetat mycket med matematik. Vi strävar efter att barnen skall känna igen siffrorna 0-20 och kunna räkneramsan. Vi har räknat prickar på flanoägg som vi sätter upp på flanotavlan, och barnen har räknat varandra och räknat på fingarna på svenska, engelska och spanska. Svalan har också övat på att skriva första bokstaven i sitt namn eller hela namnet om man kan på griffeltavlan,  samt ABC givetvis.

 

På både Ugglans och Svalans samlingar sjunger vi rörelsesånger där barnen väljer sångkort. Barnen kan välja även en sång som redan är vald av någon annan om det är favoriten. Barnens fria val och ett demokratisk arbetssätt är viktigt för oss och är enligt Läroplanen Lpfö2018.

 

Nu ser vi fram emot april och då kommer säkert solen och blommorna att hälsa på oss igen på allvar. En Glad Påsk  önskas ni alla!

 

Mvh Henrietta och övriga pedagoger på förskolan.

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Albin | Svar 05.12.2016 11:39

Jätte fint

Albin | Svar 05.12.2016 11:38

Fint

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

11.09 | 15:42

Hej vill ansöka om att få jobba där 072 5825473

...
05.12 | 11:39

Jätte fint

...
05.12 | 11:38

Fint

...
06.10 | 20:44
Förädrarmötes info. har mottagit 3
Du gillar den här sidan