Månadsbrev

Månadsbrev augusti 2020 Förskolan Lille Katt

 

Vi har påbörjat en ny termin  och Temat för hösten är  ”Vad finns i skogen? Ugglan har sitt Tema på torsdag och/eller fredag och Svalan har sin Temadag på Tisdag. På dessa dagar går barnen iväg till skogen och arbetar med att spana, upptäcka, samarbeta, få undervisning samt arbetar med matematik och bokstäver/alfabetet. Samt givetvis rörelse och lek när vi upptäcker skogen. Vi går en promenad på 10-15 minuter och sedan är vi i Kokkolokkoskogen. Det är en äldre skog med höga uppvuxna barrträd och mjuka barrmattor. Men här och var finns nya små träd som är på väg upp, vindlande stigar, mossklädda stenar att klättra på och massor med goda blåbär att plocka och goda lite surare lingon att provsmaka nu.

 

Vi har börjat att upptäcka igelkotten och sjungit en mattematiksång om den, där barnen övade på att känna igen siffrorna 0-10. Och vår vikarierande förskollärare Ann hade med sig en mjuk igelkott som alla barnen  turades om att hålla i handen.

 

Sedan har barnen arbetat med skogsdjuret Räv hur den ser ut, låter och bor. Och Ann läste  en bok om den och barnen höll i 2 mjuka rävar som vi hade med. Vi har även en Lärplatta, Ipad där barnen kan studera korta filmer om rävar och deras liv. Sedan hade vår vikarierande förskollärare Ann med sig en liten busig porslinsräv som sprang och gömde sig så barnen fick leta överallt tills de hittade den! Ett bra tillfälle att samtala om matematiska lägesbegrepp, som  under , över, mellan, bakom o.s.v. Och få in lite Bishopmatematik  på skogsbesöket.

Barnen har vidare räknat kottar och studerat hur tall och grankottar ser ut.

I september skall barnen fortsätta med att studera myror och detta berättar vi vidare om i nästa månadsbrev.

Jag vill även nämna att vi är ute så mycket som möjligt och barnen  kommer att hämtas ute tillsvidare för att minska risken för eventuell smitta som kan dyka upp under vinterhalvåret.

Så att alla håller sig så pigga och raska som möjligt!

Med vänliga hälsningar Henrietta och övriga pedagoger på förskolan.

 

 


Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Albin | Svar 05.12.2016 11.39

Jätte fint

Albin | Svar 05.12.2016 11.38

Fint

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

11.09 | 15:42

Hej vill ansöka om att få jobba där 072 5825473

...
05.12 | 11:39

Jätte fint

...
05.12 | 11:38

Fint

...
19.04 | 01:01
Grovplanering har mottagit 1
Du gillar den här sidan