Månadsbrev

Månadsbrev november 2018 Förskolan Lille Katt

I november har barnen haft tema:

·         Halloweenpyssel

·         Bokstäver och ord

·         Sagor

I november har barnen pysslat med halloween och Ugglan och Svalan har gjort spindlar i trolldeg, dekorerat spöken och målat med halloweenfärger bl.a. Sedan hade vi även en Halloweenfest med lekar, musik och ballonger. Barnen gjorde även chokladbollar som föräldrarna fick smaka då vi också hade ett drop-in fika för dem på eftermiddagen.

På temat ”Bokstäver och ord” arbetade barnen bl.a. med att öva ABC sånger, studera bokstäverna Aa-Ff samt även resterande alfabet. Barnen övade även på att lägga ihop sina namn med lösa bokstäver. Vidare arbetade barnen med ord med tre bokstäver, fil, båt osv. De fick tre lösa bokstäver. i handen och sedan skulle de leta efter vilket ord det kunde vara. Orden stod skrivna med en bild på i cellformat. Barnen var intresserade och jobbade på bra. De lär sig att känna igen bokstäverna även om de inte kan deras namn och ljud förrän senare. Men vi jobbar på med det också på våra samlingar. Barnen övade även på att använda en penna, de arbetade med att dra olika linjer. Svalan arbetade även med att skriva bokstäverna i sitt namn och att ringa in djuret som bokstaven började på, tex. Groda för G.

Till sist hade barnen tema ”Sagor” och då berättade pedagogen några sagor bl.a ”Grötgrytan” och den sagan bad vi barnen sedan att återberätta och det gjorde de jättebra. En bra övning för att tala inför en grupp, samt en möjlighet att öva sitt minne och känsla för detaljer. Svalan läste även en flanosaga med lösa bilder”Trollets hjärta.

Det var så långt vi hann i november och nu ser vi fram emot nästa månad med alla helger och mörkret vänder och vi börjar gå mot ljusare dagar igen så småningom.

Med vänliga hälsningar Henrietta och övriga pedagoger.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Albin | Svar 05.12.2016 11.39

Jätte fint

Albin | Svar 05.12.2016 11.38

Fint

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

11.09 | 15:42

Hej vill ansöka om att få jobba där 072 5825473

...
05.12 | 11:39

Jätte fint

...
05.12 | 11:38

Fint

...
08.11 | 18:39
Så ser veckan ut har mottagit 2
Du gillar den här sidan